Calle pääsi eilen kokeilemaan lehmien paimentamista Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n järjestämässä paimennustaipumustestissä Rymättylässä. Testin tuomaroi ruotsalainen Örjan Skoglund. Calle ei ole koskaan ennen nähnyt lehmiä tai muita vastaavia eläimiä, mutta suhtautui tilanteeseen silti rauhallisesti. Kytkettynä Calle liikkui määrätietoisesti eläimiä kohti. Kun se sitten päästettiin vapaaksi, se varoi aluksi hieman lehmiä, mutta mielenkiinto niitä kohtaan vei kuitenkin voiton. Calle sai lauman hyvin liikkeelle, mutta ei varsinaisesti kerännyt sitä kokoon. Niinpä pari kertaa muutama lehmä pääsi livahtamaan omille teilleen. ;) Calle kuitenkin liikkui hyvin lauman takana eikä olisi kauhean mielellään luopunut eläinten liikuttamisesta.

Paimentaessa Calle oli hiljaa, vaikka muuten se ei kyllä yleensä säästele äänenkäyttöään. Ehkä se oli niin keskittynyt, ettei ehtinyt haukkumaan. ;)

Lopputuloksena oli "osoittaa hyvää paimennustaipumusta". Calle tosiaan näytti tykkäävän tästä puuhasta, ja myös Jani innostui paimennuksesta sen verran, että saattaa olla, että Calle pääsee jossain vaiheessa harjoittelemaan paimennusta!

Laitan tänne myös videopätkän testistä, mikäli se vaan saadaan siirrettyä koneelle.